-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7347 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

چرا علي رغم تأكيد و سفارش قرآن ، نماز جمعه در ميان ما چندان رواج ندارد ؟
ما در ياد گرفتن احكام و قوانين شريعت بايد به مجتهدين عظام كه اهل خبره هستند و در فهم احكام تخصص دارند مراجعه نماييم . آنان نيز هر چه از قرآن و احايث استفاده نمودند در اختيار ما قرار مي دهند و هرگز از روي هوا و هوس فتوا نمي دهند . مثلاً در مورد نماز جمعه گرچه آيات و روايات بر وجوبش دلالت دارند ، ليكن از احاديث استفاده مي شود كه - خواندن نماز جمعه يكي از شؤون شخصي امام مي باشد ؛ بنابراين اگر امام حاضر باشد نماز جمعه را با خودش مي خواند يا كسي رإ؛ض ض ه ه براي امامت تعيين مي فرمايد ، ليكن در عصر غيبت مردم مكلف نيستند نماز جمعه را برپا دارند .
همان آيه اي كه مربوط به نماز جمعه است بيش از اين دلالت ندارد كه اي مسلمانان اگر نماز جمعه برپا شد شما شركت نماييد . آيه مي فرمايد : اگر نماز منعقد شد شركت كنيد ولي نمي فرمايد كه خودتان آن را تأسيس نماييد و راجع به شرايط آن صحبت نمي كند ، شرايطش را از احاديص استفاده مي كنيم . مثل اينكه اگر مدير دبيرستاني گفت وقتي امتحانات شروع شد ، همه شمابايد در جلسه امتحان شركت نماييد ، در اين صورت وظيفه دانش آموزان بيش از اين نيست كه اگر جلسه امتحان تشكليل شد ، در آن شركت نمايند ، ليكن وظيفه ندارند خود جلسات امتحان را تشكيل دهند ؛ زيرا تأسيس جلسات وظيفه مدير دبيرستان و دبيران است .
به هر حال در مورد وظايف و عبادات ما ناچارم از احاديث و قرآن پيروي كنيم .
البته در مورد نماز جمعه نظرهاي مختلفي براي فقها و مراجع تقليد بوده و هست و هر كسي بايد در اين مسأله به فتوا ورأي مرجع تقليد خود عمل نمايد .

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.